ZAFRIRIM WINERY
יקב צפרירים
יקב צפרירים הוא יקב בוטיק משפחתי הממוקם במושב צפרירים אשר בחבל עדולם בין פארק בריטניה ממערב ופארק עדולם במזרח, המציעים נוף יפהפה, פריחות משגעות (בעונה) ואתרים ארכיאולוגיים מרתקים מעל ומתחת לקרקע. החיבור החזק של שייקה ולורי, בעלי היקב, לנוף ולהיסטוריה של האזור ואהבתם ליין הביאו אותם להקמת היקב. כארכיאולוגים, משך את עיניהם ריבוי הגתות הקדומות, החצובות בסלעי המקום, המעיד על מרכזיותו של האזור בגידול הגפן ועשיית היין כבר בעת העתיקה, והם חשים עצמם במידה רבה כ"מחזירים עטרה ליושנה".

חבל עדולם מתאפיין בגבעות סגלגלות המתנשאות לגובה של 350–400 מ' מעל פני הים וביניהן עמקי ואדיות צרים שבהם אדמת סחף מעורבת בגיר. בלילות החורף הבהירים, גולש האויר הקר מהרי יהודה במזרח אל העמקים הצרים ונוצר מצב של קרה שבו יורדות הטמפרטורות ל 3–8 מעלות צלסיוס מתחת לאפס. בפועל, קיימים הבדלי טמפרטורה ניכרים בין יום ללילה הן בחורף והן בקיץ. השילוב של אדמה עשירה בגיר, מנות קור והבדלי הטמפרטורות עושים רק טוב לענבי היין הגדלים בעמקים הללו ואכן, אלה ידועים באיכותם הגבוהה.
|
 |
יינות יקב צפרירים מיוצרים בעיקר מענבי הזנים קברנה סוביניון, מרלו ושיראז הנבצרים ידנית בכרמים נבחרים בסמוך ליקב ובנחל האלה ויובליו, תוך רצון לבטא בטעמו של היין את התכונות הטבעיות הטובות הללו, של תנאי האקלים והקרקע המקומיים (הטרואר). כעת היקב מייצר כ – 2000 בקבוקי יין אדום לשנה. היעד הוא להגיע לרמת ייצור של 5000 בקבוקים לשנה — לגדול, אך במידה שעדיין מאפשרת פיקוח צמוד ואישי על כל תהליך הייצור.

הליך עשיית היין, החל בבציר וכלה בביקבוק ובשתיה, הוא חוויה משפחתית בה עוסקים כל בני המשפחה, כולל הדור הצעיר. תהליך הייצור מסורתי, הרבה עבודת כפיים, תוך שימוש הכרחי במיכון והרבה "דם, יזע ודמעות" (על דופן הכוס).
לורי ושייקה לנדר
יקב צפרירים
lenderis@gmail.com
טלפון: 052-4493042; 052-4284329
|