מפרגנים


יינות ישראל
ישראל פרקר


יקב יהודה
אבי יהודה 054-4638544



שורק בית ספר לעשיית יין

משקאות ווזאנה אשדוד
משקאות ווזאנה 08-8563551


בקתות מעץ וינר
בקתות מעץ ביסוד המעלה

לזיכרה של יעל

לזיכרה של יעל
יעל זיקרי ז"ל
 
קדיתא, יין קינוח גלילי
3/3/2011
קדיתא קינוח
קדיתא עם שקית
רזרבד קברנה סוביניון 2007
 
יקב ססלוב גאה להציג : קדיתא, יין קינוח גלילי
מכרם בגידול אורגני
יקב ססלוב גאה להציג את יין הקינוח החדש, "קדיתא", יין קינוח גלילי, מכרם בגידול אורגני, בקדיתא.
ברי ססלוב היינן הראשי של היקב, נתן לביתו רוני, דונם מהכרם האורגני בקדיתא, לעשות בו כרצונה.
רוני בחרה  ליצור יין קינוח ישראלי. כנהוג באירופה, שמו של היין הוא על שם האזור ממנו הגיע, הכרם בגידול אורגני הממוקם בקדיתא, שבגליל העליון.
הענבים מייצגים את הזן האציל בארץ, הקברנה סוביניון. תנאי הסביבה בגליל מושלמים לגידול פרי עשיר ומרוכז בטעמים, עם סוכר ברמה רצויה וחומצות מרעננות.
ייצור היין נעשה בהשראת יינות קינוח מחוזקים בעולם: הפסקת התסיסה על ידי חיזוק באלכוהול המשמרת את  המתיקות הטבעית של הענבים. כך מתקבל יין עשיר, סמיך, ומרוכז בטעמים, ברמת אלכוהול של 17% ומתיקות נעימה.
ישון היין נעשה במשך שלוש ועד חמש שנים בחלל היקב על מנת לשמור על ארומות הפרי: שזיפים, דובדבנים ופטל שחור בתוספת תבלינים של שוקולד מריר, סילן, ליקריץ, וניל וקרמל.
לקראת סוף שנת 2010 נטעמו כל החביות על מנת להרכיב את הבלנד הרצוי. בעקבות הטעימה הוחלט על יצירת בלנד של חביות משנת 2005-2007 ושני יינות קינוח נוספים שיוצרו מחבית יחידנית: 300 בקבוקים משנת 2005, מחבית אמריקאית CANTON ו-300 בקבוקים משנת 2007, מחבית אמריקאית BOSWELL
להנאה מרבית מומלץ לשתות צונן קלות, בכוס קטנה ובחברה טובה.
2000 בקבוקים בלבד של 500 מ"ל
מחירו לצרכן : 139 ₪
יין הדגל של היקב
רזרבד קברנה סוביניון – בציר 2007
יין הדגל של יקב ססלוב, 'רזרבד קברנה סוביניון' מבציר שנת 2007 עשוי מענבי קברנה סוביניון ממבחר כרמים איכותיים מהגליל העליון. היין התיישן במשך 20 חודשים בחביות מארבעה סוגים שונים כשכל אחת מהחביות מעצימה את היין ומתבלת אותו בשלל תבלינים.
חביות
Taransaud מעץ אלון שגדל ביערות Allier בצרפת העשירו את היין בניחוחות של ציפורן, וניל, מנטה וקופסת סיגרים. חביות Vernou צרפתיות השלימו בניחוחות מוסקט וקינמון, חבית אחת אמריקאית של Boswell הוסיפה סיומת ארוכה של קרם ברולה, קפה ושוקולד כהה וחבית ה- Saury הצרפתית העצימה את ארומות הפרי.
לאורך תקופת ההתיישנות בחביות, טועמים הייננים ברי ססלוב ורוני ססלוב את כל החביות ומתוכן בוחרים את ששת החביות האיכותיות ביותר על פי הקריטריונים הבאים : חביות בעלות מגוון עשיר של ארומות, בעלות עצמה ואלגנטיות וטעם שארייתי מתמשך ובלתי נשכח.   
היין בעל פוטנציאל התיישנות של 10 שנים לפחות.
1800 בקבוקים בלבד.
מחיר מומלץ לצרכן : 160 ₪
להשיג ביקב ססלוב ובחנויות היין המובחרות ברחבי הארץ.
תפריט


התחברות לקוחות
: שם משתמש
: סיסמה
הרשמה  |  שכחתי סיסמה
סקר דו שבועי
 
מה דעתך על האתר ?





תרבות
 

מסע בזמן במרוקו ובאטלס
להרחבה
אירועי יין

דף הבית  |  אודות  |  כתבות  |  גלריות  |  לדעת יין  |  מאחורי היין  |  צור קשר  | kollyom  |  מפת האתר

כל הזכויות שמורות לבעלי האתר