מפרגנים


יינות ישראל
ישראל פרקר


יקב יהודה
אבי יהודה 054-4638544



שורק בית ספר לעשיית יין

משקאות ווזאנה אשדוד
משקאות ווזאנה 08-8563551


בקתות מעץ וינר
בקתות מעץ ביסוד המעלה

לזיכרה של יעל

לזיכרה של יעל
יעל זיקרי ז"ל
 
Fusion global winery - יין ללא גבולות
02/05/2010

FUSION GLOBAL WINERY - יין ללא גבולות

                           

לא פעם במהלך חיינו אנו מוצאים עצמנו משתוקקים למשהו שלא קיים,עולמנו רווי בפנטזיות נסתרות שבאופן בלתי נשלט היינו רוצים להשיגן...

Fusion Global Winery נולד מתוך הרצון העז להגשים את תאוות ליבנו בתחום היין והיא כוללת מערכת טרנסאטלנטית של חידושים טכנולוגים, גישה מתקדמת וצוות מומחים מהשורה הראשונה.היכולת לשלב את הטובים שבזני הענבים מכל קצוות תבל, עם מחקר מעמיק ותהליכי מיון מדוקדקים, ללא פשרות, הובילה ליצירת סדרת בלנדים מובילים ממיטב מחוזות היין בעולם.היינן המוביל, דורון יצחקי, מגיש את היינות המאתגרים, אותם רקח בשילוב זנים מהכרמים המובחרים ביותר תוך שמירה על קו אחיד ואיכותי לאורך כל התהליך.

"חווית שתייה יוצאת דופן מספרד ומאוסטרליה, מלווה בעוצמות ובארומות בולטות הגורמת לדמיון לפנטז על היעד הבא..."

רשמי מסע

מיליוני אנשים על פני כדור הארץ מקבלים החלטות המתייחסות לצרכים מסוימים אישיים או משפחתיים. אנשים שונים, מתרבויות שונות, ממקומות שונים ומרוחקים וללא כל קשר ביניהם, מקבלים החלטות שנראות זוטות, זניחות וחסרות חשיבות גלובלית...
ההחלטה לצאת למסע מפרך מתחילה בנקודה קטנה על מפת העולם הנקראת - ישראל. תקופה ארוכה לפני היציאה ,אנו משקיעים את מיטב המשאבים בחיפוש קפדני אחר היעד המושלם לשם הכנת הבלנד. החוקים הנוקשים שהצבנו לפנינו כי היעד הנבחר חייב להיות חלק ממדינות בעלות מסורת של עשיית יינות איכותיים, מאזורים ומענבים מובחרים ומשנות בציר טובות במיוחד, צמצמו עבורנו את מגוון האפשרויות העצום וסייעו לנו לעשות מיון ולהתמקד ביעדים נבחרים.

היינן בסיוע הצוות כולו, נרתם למשימה - לערוך השוואות, ליצור קשרים, לצבור דוגמאות ולטעום חביות נבחרות, עד ללקיחת החלטה משותפת על בחירת יעד מתאים.

ללא דחייה נוספת, אנו מגיעים לאזור הנבחר לשם התחלת התהליך, נוצר קשר בסיסי עם עשרות יקבים מובילים במטרה לבדוק האם ההיצע שברשותם נותן מענה לקונספט שלנו ולדרישות. במקביל נאסף חומר תיאורטי רב, נבדקות החביות האיכותיות ביותר ומתקבלות החלטות בהתאם לממצאים – היקב הנבחר הוא זה שיוליד את הבלנד המושלם.

בו ברגע מתחילה להתגבש תוכנית ראשונית בהתאם לממצאים שהועלו בטעימות. היינן, העומד בראש המשימה, מבצע טעימה חוזרת של החביות ביקב הנבחר, גם אלה שנטעמו וגם חביות נוספות כך שלבסוף נבחרות חביות ספציפיות והבלנד מתבצע בינהן. היין מוחזר לחביות לתקופת יישון נוספת במטרה לקבל סטביליזציה טבעית, עד הגעתו לבשלות מושלמת ושליחתו למדינת היעד.

" מי שאין ליבו אמיץ לשחות נגד הזרם בגבורתו, ישוט עם הזרם על אפו וחמתו..." .


בתמונה מימין לשמאל: דורון יצחקי-יינן, רועי יצחקי, למטה: עופר הופמן וגבי ישראל 

תחנה במסע – אוסטרליה

יבשת אינסופית של טבע פראי, ים ובע"ח ייחודיים.

עשירה באוצרות טבע ותרבות ובעלת אופי מיוחד המשלב אזורים טרופיים עם אזורי מדבר אינסופיים. גן עדן לחובבי המרחבים והנוף הפראי שטומן בחובו טבע עשיר, תרבות מגוונת ושילוב מרתק של עולם ישן וחדש. באוסטרליה אזורים נודעים בייצור יין והיא יצרנית היין השישית בעולם. ביקור באוסטרליה יותיר במטייל בה את הרצון לגמוע מהמרחבים המופלאים שלה ויחשוף בפניו חוויה גדולה בכל המובנים.

Fusion Shiraz - Cabernet Sauvignon 2005

Fusion Shiraz - Merlot 2005

מהות התפיסה

כל מפגש עם יין אוסטרלי מפתיע מחדש, אומנם מרוחק במידה מסוימת, אך לבבי כבר בטעימה הראשונה.

האזור הנבחר, מקלארן וייל מתאפיין באקלים חם, ימים שטופי שמש ולילות קרירים, אוויר יבש,
5-10% לחות, אדמה חולית, בהירה (צהובה) המחזירה קרינת אור לאשכולות ותורמת לעושר הפרי - תכונות אלה סייעו להשגת הבלנדים הייחודיים.

חורף 2004 היה גשום במידה סבירה (לאור הבצורת הקיימת באוסטרליה) הגפנים לבלבו בצורה טובה עם צימוח מוקדם מהממוצע הרב שנתי. הבשלת הפרי הייתה מהירה מבשנים קודמות, כאשר רק בימים ספורים נמדדו טמפרטורות גבוהות. זמן ההבשלה בכרמים היה אחיד, דבר שהוביל לאיכות יוצאת דופן. רמות הבריקס היו גבוהות מהממוצע כתוצאה מהתנאים הייחודיים לשנה זו. זני הענבים השיראז והקברנה נבצרו בהפרש זמן מזערי זה מזה, מצב זה ייחודי לבציר 2005 ומדגיש את מורכבות ההחלטות היינניות של אותה שנה. בציר 2005 במקלארן וייל זכה לציון 96 אצל פארקר וכונה הבציר הקלאסי הטוב ביותר שהיה במהלך ה-35 שנים האחרונות.

הבלנדים

שני זני הענבים גדלו בכרמים השייכים ליקב ונמצאים בסמוך אליו. כל הגפנים נטעו באותו זמן 1989 (נכון להיום כ- 20 שנה).

הענבים נבצרו בשיטת השורות, כאשר בכל יום נבצרו מספר שורות כך שהכרם כולו נבצר מעל ל-7 ימי בציר במטרה ליצור שונות, חביות היין סומנו בהתאם ליום הבציר. הבלנדים שיראז- קברנה ושיראז- מרלו מהווים השלמה אחד של השני מבחינת הצבע והטעמים. בחירה קפדנית ומחשבה רבה הושקעו בתהליך הארוך של יצור בלנדים אלה, בתום התהליך נולד בלנד עוצמתי של 2 זנים משובחים: שיראז(85%) וקברנה (15%) ושיראז (75%) ומרלו (25%)

שיראז - קברנה

ענבי השיראז, שגדלו באזור המקלארן וייל גדלו בתנאי טמפרטורות גבוהות באזור. נוסף לכך הקרקע הינה אדמה חולית, דלה וענייה בחומר אורגני.

הגידול הקפדני ורמת הענבה הנמוכה, תרמו לתנובה המרוסנת ליחידת שטח,לשם קבלת איכות יוצאת הדופן. תרומתם של ענבי השיראז לבלנד באה לידי ביטוי בעיקר בפירותיות בולטת, פירות שחורים, שזיפים, אוכמניות כחולות ודובדבנים בשלים. ריבתיות, תיבול, פלפליות, מעט ירקרקות, ליקריץ, אקליפטוס, אניס, ציפורן, קינמון ומנטה. בנוסף ניתן להרגיש תחושת מתיקות בחלל הפה וע"י כך ניתן לחוש את הגוף והטאנינים ולבחון את הצבע הכהה – העמוק.

תרומתם של ענבי הקברנה סוביניון לבלנד באה לידי ביטוי בעיקר בפירותיות גבוהה, פירות שחורים, שזיפים מיובשים, ופלפל ירוק. טעמי קרמל, מעט קוקוס, עלי עגבניות, אספרגוס ואקליפטוס. עשבי תיבול, קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר, בישום וארומות וניל. ענבי הקברנה סוביניון תורמים לטאנינים מוצקים ולגוף כבד מאד.

מלמידה קודמת ומחשבה רבה, אנו צופים כי הטעמים הצפויים להתפתח בבלנד הם: קופסת סיגרים, עור, בייקון, אדמתיות, רצפת יער, פטריות ,שוקולד, קפה, מוקה, קרמל, קצת טעמי עיפרון, מורכבות, בשר ואורוות סוסים.

שיראז - מרלו

תרומתם של ענבי המרלו לבלנד באה לידי ביטוי בעיקר בפרחוניות ובישום. טעמי שוקולד מריר וגרפיט (מעין עיפרון מחודד), טעמים חזקים של שזיף- בין שזיף מיובש לבשל ודובדבן. לענבי המרלו גוף בינוני.

אחוז אלכוהול:  15.5%,  בציר: מרץ 2005

התבגרות בחביות: 30 חודשים ,  ביקבוק: דצמבר 2007

כמות בקבוקים שיוצרה: 5000 מכל בלנד



 

תהליך העשייה

הענבים נבצרו בבציר מכאני בשעות הלילה הקרירות, בתום הבציר הענבים הועברו בזמן מזערי ליקב הממוקם בסמוך לכרמים. תהליך התסיסה התבצע במיכלים פתוחים בנפח שאינו עולה על 5000 ליטר. ערבוב היין על הקליפות נעשה בשיטה המסורתית                                                -PLUNGING & RACK AND REURN להעצמת מיצוי הצבע והטעמים. באופן יוצא דופן בוצעה תסיסה מאלולקטית בחביות, דבר אשר הוסיף למורכבות הטעם ושילובו בעץ. היין יושן בחביות עץ צרפתי לתקופה של 24 חודשים לפני הרכבת הבלנד. לאחר שנבחרו החביות המתאימות ביותר לביצוע הבלנד, היין עורבב והוחזר לתקופת יישון נוספת עד למועד הביקבוק.

המלצת היינן

פוטנציאל יישון: היין ישתבח במשך ה-10 שנים הקרובות בתנאי אחסון נאותים.
התאמה למזונות: תבשילי בשר, בשר כבש, בשרים עתירי שומן כדוגמת אנטריקוט וסינטה וגבינות קשות עשירות.

המלצות הגשה: מומלץ לחדרר את היין כשעתיים-שלוש לפני ההגשה בטמפרטורת הגשה 18 מעלות צל'.

היינות משווקים ע"י חברת "אדום כהה", לפרטים:054-6661531 / 03-9222255 

 


תחנה במסע – ספרד, לחץ כאן

תפריט


התחברות לקוחות
: שם משתמש
: סיסמה
הרשמה  |  שכחתי סיסמה
סקר דו שבועי
 
מה דעתך על האתר ?





תרבות
 

מסע בזמן במרוקו ובאטלס
להרחבה
אירועי יין

דף הבית  |  אודות  |  כתבות  |  גלריות  |  לדעת יין  |  מאחורי היין  |  צור קשר  | kollyom  |  מפת האתר

כל הזכויות שמורות לבעלי האתר