מפרגנים


יינות ישראל
ישראל פרקר


יקב יהודה
אבי יהודה 054-4638544



שורק בית ספר לעשיית יין

משקאות ווזאנה אשדוד
משקאות ווזאנה 08-8563551


בקתות מעץ וינר
בקתות מעץ ביסוד המעלה

לזיכרה של יעל

לזיכרה של יעל
יעל זיקרי ז"ל
 
טעימות דאבל מגנום
22/02/2010

טעימות דאבל מגנום של יקבי רמת הגולן במסעדת קלואליס

 

כתבה- מיכל אשד

צילמו- מיכל ויוסי אשד ואלי זיקרי

הגדרה – בקבוק דאבל מגנום מכיל 3 ליטר יין.במוצאי-שבת בשעה 7 בערב התייצבנו במסעדת קלואליס שברמת גן חמושים במיטב מחלצותינו לארוחת גורמה המלווה בטעימות דאבל מגנום של ייקבי רמת הגולן.

מחיר לסועד 370 ₪, לא זול!!! אך למי שמעריך ואוהב אוכל גורמה ויין מעולה , בהחלט שווה!!!
התייצבנו בהרכב מצומצם יחסית (פועל יוצא של עלות הערב) .

הקדמתי מעט. בן זוגי מיהר לפגישה דחופה והבטיח לחזור בזמן. החלטתי לנצל את הזמן לעבודה על המחשב הנייד שלי. בעל המקום קיבל את פני בחמימות, פינה עבורי שולחן במקום שקט, הגיש לי שתייה ומיהר לאתר את הסיסמא שאוכל להשתמש באינטרנט במידה וארצה. הוא לא היה חייב , חימם את הלב הניסיון שלו לתת לכל אדם את מיטב השירות שהוא צריך בהתאם למצבו (מצבי- העבודה אף פעם לא נגמרת).

התחלתי לעבוד על המחשב, אך מהר מאוד נדדו מחשבותיי ועיניי סביב לנעשה במסעדה. זה היה קן נמלים או כוורת בפעולה (תבחרו מה מתאים לכם יותר) .עשרות מלצרים וסומלייה למיניהם הסתובבו בין השולחנות, מרקו כל כוס והבריקו כל צלחת, דאגו שהמזלגות יוצבו בסדר נכון לפי סדר המנות וביחס ישר לצלחת . מידי פעם משהו שאג "עוד 10 דקות שעת השין" . נבחרי ייקבי רמת הגולן בדקו את היין, הכוסות ותוכנית הערב. ואני לא יכולתי להימנע מהתמונה שעלתה במוחי שוב ושוב של החללית צ'לנצ'גר מגיחה  מלב המסעדה אל על.

תוך כדי הפעולה המאומצת והעמלנית של אנשי המקום, העפתי מבט על המסעדה. המסעדה מעוצבת  בקווים נקיים אך יחד עם זאת ניתן להבחין גם שהמקום מהודר ומשרה אווירה נעימה על הסועדים .
 

 


סמוך לשעה 7 ברעש וצלצולים הגיע בלווית חברים המקובל ובעל האתר –

 

אלי זיקרי . בין החברים חובה להזכיר מומחה יין בזכות עצמו ואנין טעם לעילה ועילה שלמה זיקרי אחיו של אלי (הידוע יותר בכינוי האולטימטיבי בבי).

אלי , ללא אומר ודברים, נטל ממני את המצלמה, והתחיל להבזיק לכל עבר. חיבק את אנשיי רמת הגולן, בין לבין הציג את עצמו לבעל המקום, ניגש למטבח , לחץ את ידו של השף ויקטור גלוגר, בדק את התפריט, פתח את הסירים וציקצק מעל המחבתות.

אט אט החלו להגיע  מוזמנים וסלבס למיניהם. בניהם השפית הילה אלפרט והעיתונאי דניאל רוגוב שמידי פעם שיתף את הסועדים בהערות והארות על היין והמקום.

משהתיישבו כולם (כולל בן זוגי, שהגיע בזמן!!!!), נמזג לכוסות מבקבוקי הדאבל מגנום, היין הראשון שפתח  את הערב ואת הבטן, ירדן שרדונה 2002. הסועדים טעמו את היין שהיה יבש פירותי , מעולה , וטבלו פיסות של לחם במטבלים שהיו על השולחן , מה שנקרא לפתוח את התיאבון. לשולחנות הוגשה המנה הראשונה שהייתה קרפצ'יו טונה אדומה עם סלט עלים ירוקים בויניגרט פרי הדר.

את הנחיית הערב  נטלה טלי סנדובסקי ייננית של יקביי רמת הגולן.

בפתח דבריה , הסבירה כמובן  מה זה דאבל מגנום ולמה צריך דאבל מגנום.

בקבוק יין רגיל מכיל 750 מיליליטר נוזל . הכמות הזו  נבחרה , מאחר וזהו בקבוק המכיל כמות נוזל הנוחה לנשיאה ולמזיגה.  הכמות מספיקה בד"כ לארוחה.  אפשר לפתוח את הבקבוק ולסיים אותו בארוחה אחת. אחריו בנפח יש את בקבוקי המגנום המכילים כמות כפולה של נוזל , 1500 מיליליטר, או  ליטר וחצי נוזל יין, ואחריו הדאבל מגנום המכיל נוזל בכמות כפולה מבקבוק  מגנום רגיל, הווה אומר 3 ליטר נוזל יין. יש בקבוקים   גדולים אף יותר, אך הם לא מענייננו בערב זה.)

ברמת העיקרון , היתרון בבקבוקי מגנום ודאבל מגנום (חוץ מכף יד מכווצת בסוף הערב)   טמון בעובדה שככל שהבקבוק מכיל נוזל יין בכמות רבה יותר, כך גם תהליך יישון היין ארוך יותר.  היחס הקטן בין בועת האוויר הכלואה בבקבוק  הקטן לבין הנוזל  לעומת היחס  בין הבועה לנוזל בבקבוק הגדול ,  מאט באופן משמעותי את התיישנות היין בבקבוק הגדול.

כאשר היין מבוקבק בבקבוקי דאבל מגנום ונשמר בצורה טובה. היין מתיישן בצורה איטית יותר וניתן ליהנות מימנו זמן רב יותר ביחס לבקבוק רגיל.

דניאל רוגוב, נטל את המיקרופון  והוסיף שבארוחה בביתו הם פתחו בקבוק שרדונה רגיל (750 מילילטר) שהיה "מת" לגמרי , היין עבר את השיא שלו , איבד את החיוניות והטעמים המאפיינים אותו, בקיצור – לא טעים!!!. כאן בארוחת הערב שרדונה 2002 שנמזג מבקבוק דאבל מגנום, לא הגיע עדין לשיא שלו וניתן ליהנות מימנו עוד לאורך זמן.

בין לבין הוגשה לסועדים  המנה השנייה – מרק אווז כמהין.  קבלנו מהמלצר הוראה ללגום את המרק באמצעות כף היורדת לקרקעית ודולה משם ענני כבד בניחוח כמהין (אלוהי!!!). לכוסות נמזג ירדן מרלו 2002 דאבל מגנום. טלי הסבירה שהמרלו שהה בחביות עץ 14 חודשים. למרלו הוסיפו בשביל הטעם "טיפה" קברנה. למעשה המרלו, עדין צעיר , עדין לא הגיע לשיא שלו, בגלל בקבוק הדאבל מגנום.

המנה השלישית הייתה פילה  SEA BASS מעושן קלות בבישול איטי, עם ביצי סלמון. נתחי הדג עושנו קלות ולכוסות נמזג ירדן קברנה סובניון 2004 – דאבל מגנום. היין היה בצבע אדום ארגמני חזק, ריחות של דובדבנים ופרי יער, ועם הטעימה בפה מרגישים עקצוצים של טאנינים. 

המנה הרביעית היתה של אוסובוקו טלה צעיר ברוטב ציר טלה וקברנה סובניון מוגש עם ריזוטו פטריות   " Trompette de la Mort   " . תאווה של מנה  (סקסית!) הבשר נשר מהעצם , טיב הבשר וטעמיו רק התחרו בריזוטו המעולה. לכוסות נמזג ירדן קברנה סוביניון 2001  דאבל מגנום וירדן קברנה סוביניון 2000 דאבל מגנום. היין היה שילוב מעולה לבשר.

הקברנה 2001  היה יין בצבע אדום חזק עם  שפע   ארומות של יין בוגר.   הקברנה 2000 היה אדום ארגמני כמעט ללא גוונים חומים שמאפיינים יין בן 10 שנים. צריך היה לסובב את הכוס כדי להפיק מהיין את מיטב הארומות שהוא מסתיר ועם הטעימה בפה מרגישים שלל טעמים עם התפתחות של טאנינים מפתיעים לגילו של היין.

אנחנו היינו במצב נוזלי חולמני כשהוגשה לשולחן המנה האחרונה – טארט טאטן אישי מוגש עם סורבה תפוח ירוק ופרפה קלבדוס בצד יין קינוח – ירדן הייטס ויין 2007.

בין לבין שף המסעדה ויקטור גלוגר סיפר את סיפורו האישי וסגירת המעגל האישית שלו בערב הזה.  הוא עצמו נולד בבואנוס איירס בארגנטינה ב-1958, עלה לארץ בגיל 19,  בגיל 22 נסע לצרפת ללמוד וטרינריה. את בית הספר מעולם לא ראה, במטרו ראה מודעה של בית ספר לבישול, חזר לארץ כשף בגיל 30 . היה השף של "במבו דג", "דלידג" וכמובן "דגים 206" , לפני 8 שנים הקים את קלואליס הקרויה  על שם שתי בנותיו קלואה וליס. עם האוכל בארץ הוא דווקא הסתדר, אבל יין טוב היה חסר לו.  המהפכה שחוללו יקביי רמת הגולן בתרבות היין בארץ  עבורו זה היה ניסים ונפלאות. החיבור בערב הזה, עם  ייקביי רמת הגולן ומלאת 8 שנים למסעדה אותה הקים זו סגירת מעגל עבורו, עם תודה גדולה לייקבי רמת הגולן ואיחולי הצלחה בהמשך הדרך.



למרות כמויות היין הגדולות שהיגרנו לקרבנו היינו בצלילות מפליאה. חזרנו הביתה מלאים ומדושנים.

שלכם, מיכל אשד

תודה מיוחדת לאהובה רודובסקי, שרי אליהו מזרחי ויוסי אשד שעשו הגהה לכתבה,

מאחלים לכל גולשי האתר ולכל בית ישראל חודש אדר שמח,

   "משנכנס אדר מרבין בשמחה".

שלכם אלי זיקרי וכל צוות האתר של "אלי זיקרי מדבר יין"

 

 

תפריט


התחברות לקוחות
: שם משתמש
: סיסמה
הרשמה  |  שכחתי סיסמה
סקר דו שבועי
 
מה דעתך על האתר ?





תרבות
 

מסע בזמן במרוקו ובאטלס
להרחבה
אירועי יין

דף הבית  |  אודות  |  כתבות  |  גלריות  |  לדעת יין  |  מאחורי היין  |  צור קשר  | kollyom  |  מפת האתר

כל הזכויות שמורות לבעלי האתר